maanantai 6. elokuuta 2012

Kodinkoneet

Kodinkoneiden yksityiskohtainen vertailu rakennusprojektin melskeessä ei tuottanut hyviä tuloksia. Melkein kaikissa säädyllisissä laitteissa on samat ominaisuudet :) eroja oli vaikea löytää.

Eri merkeillä tietysti on kullakin oma maineensa. Miele tunnetaan ehkä kodinkoneiden mersuna, Siemens (Boss) taas saksalaisena laatutuotteena. Kodinkonemyyjien mukaan muut merkit on valmistettu huonommalla laadulla joko itäeuroopassa tai kaukomailla. Kukahan ne liikkeissä olevat muut merkit sitten ostaa? :)

Kylmälaitteilta halutiin tietysti energiatehokkuutta. Jääkaapin pitää olla jääviileäkaappi anti-bact pinnoitteella ja riittävästi lokeroita, mutta todellisia eroja jääkaapeissa ei ole. Keskeisin ominaisuus on ulkonäkö: valkonen vai teräksen värinen.

Pakastimessa automaattisulatus, läpinäkyvät laatikot yms. fiitserit toimivat.

Saarekeliesituulettimen pitää olla paljon tehokkaampi kuin seinän vieressä olevan tuulettimen. Myös ulkonäkö vaikuttaa. Viime aikoina markkinoille on tullut saarekkeeseen upotetut liesituulettimet, jonka saa painettua piiloon pöytätason alle. Hyvä keksintö, mutta kallis ja vie tilaa saarekkeen laatikkotilasta. Valitsimme katosta roikkuvan Savon lasi/teräksisen tuulettimen.

Liesitason default valinta tänä päivänä on induktiotaso, jota jokainen kodinkonekauppias tyrkyttää. Päätimme kuitenkin että emme halua kotiimme yhtä magneettisen induktion lisälähdettä lisää. Varsinkaan tuohon vyötärön tasolle :) Niitä on muutenkin riittävästi. Induktiohan on tietysti nopea, eikä tason pinta polta ihoa, mutta siitä huolimatta perinteinen keraaminen taso on meidän valintamme, jolla myös mies osaa kokata.

Uunissa ominaisuuksia on enemmän. Kiertoilma ja grilli ovat melko selviöitä, mutta sen jälkeen tulee itsepuhdistus ominaisuutta, ajastimia, integroituja paistomittareita. Mitä enemmän euroja, sen enemmän fiitsereitä saa. Menimme keskitietä.

Integroidun astianpesukoneen ominaisuuksien vertailu on mahdotonta, en ymmärtänyt laitteiden eroja. Db tasotkin advanced laitteissa olivat hyvin samoja. Ehkä laitteen astiaritilät oli se, miten koneet erotti toisistaan.

Kysyin pakettitarjouksen kolmesta kodinkoneliikkeestä: Veikon Koneesta, Mustasta Pörssistä ja kaverin vinkin perusteella Expert konemyynti Pekka Saarelta. Ellen olisi Veikon Koneesta saanut Soneran henkilökuntahintaan, olisi Pekka Saari saanut tilaukseni, sen verran hyvä tarjous hänellä oli.

Merkiksi valikoitui Siemens teräksen värisenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti