torstai 25. elokuuta 2011

Tonttikaupat

Tonttikaupat tehtiin aika ripeään tahtiin tontin löytymisen jälkeen huhtikuun 14. päivä. Lainhuudatuksien ja leimaverojen jälkeen siirryttiin sukkana palkkaamaan pääsuunnittelija ja vastaava työnjohtaja, jotka on siis sama henkilö. Ajan säästämiseksi palkattiin tietty tutuhko henkilö, joka oli ollut mukana entisten naapuriemme taloprojektissa. Hän oli hoitanut hommansa hyvin, joten uskalsimme jättää muiden kanditaattien haastattelukierrokset väliin ja palkata suoraan hänet.
Meillä oli aika tarkat speksit olemassa tulevasta kodistamme. Valoa ja avaruutta tulisi riittämän, modernilla ilmeellä höystettynä. Tyylisuuntamme on ajaton, moderni, minimalistinen, tyylikäs.
Aikaisemman tonttimme tiimoilta meillä oli tyyppitalot aika valmiiksi kartoitettuna. Tälle tontille ei tyyppitalo kuitenkaan sovi, joten tavoitteeksi asettui yksilöllinen arkkitehdin suunnittelema talo.

Talokuumeen kourissa emme lähteneen myöskään arkkitehdin kohdalla laajoja kartoituksia ja haastatteluja tekemään, vaan luotimme tutun arkkitehdin vinkkiin, ja palkkasimme hänen suosittelemansa henkilön kotimme piirtäjäksi. Suunnittelu aloitettiin välittömästi.

Emme antaneet arkkitehdille kovin tarkkoja suuntaviivoja, lähinnä nuo jo mainitsemani. Halusimme jättää arkkitehdin luovuudelle tilaa ja katsoa millainen näkemys hänellä on. Ensimmäinen luonnostelukierros meni lähinnä hyväntekeväisyyteen, sillä se ei ollut sitä mitä olimme mielissämme miettineet. Annoimme arkkitehdille hieman lisää eväitä, suuntia siitä mitä haluamme. Se tepsi. Jo kolmas luonnos oli melko pitkälle lopullisen kaltainen.

Arkkitehti teki työnsä nopeasti ilman viiveitä. Hän pääsi nopeasti kärryille siitä mitä halusimme. Sen ansiosta kymmenes luonnos oli lopullinen. Se valmistui 29.6, juuri ennen kesälomia. Samalla säästyi rahaa, kun luonnostelu valmistui nopeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti